2 Temmuz 2012 Pazartesi

Online Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır

Online Pasaport Başvurusu, sadece Lacivert (Umuma Mahsus) Pasaport başurusu için yapılabilmektedir. Online Pasaport başvurusu, daha önce 10 güne kadar süren pasaport işlemleri süresince, başvuru yapan kişilerin kendileirnin gelmesine gerek kalmadan başvuru yapabilmelerine olanak sağlamak için yapılmıştır. Günümüzde, pasaport başvuru işlemleri 1 iş günü içerisinde sonuçlandığından, online pasaport başvuru sistemi, başvuru süresini kısaltmamaktadır.

Online Pasaport Başvurusunu, pasaport başvurusunda bulunmak istediğiniz ilin Emniyet Müdürlüğüne ait web sitesinden yapabilirsiniz. Online Pasaport Başvurusu sayesinde siz Pasaport Şubesine gitmeden pasaport işlemleri ve gerekli tahkikatlar yapılmaktadır. Online pasaport Başvurusu yapan kişilerin, 15 gün içerisinde online pasaport başvurusu yaptıkları pasaport şubesine başvurmaları gerekmektedir.

Pasaport başvurusunda bulunurken, ilk defa pasaport çıkartacaklar veya yeni pasaport alacak kişiler, 4 adet fotoğraf, nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi, uygun vize ücreti ve cüzdan bedeli ile beraber başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Pasaportunu uzatmak için online pasaport başvurusu yapan kişiler ise, 3 adet fotoğraf, nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi ve uygun vize ücreti ile pasaport başvurusu yaptıkları Pasaport Şubesine başvurmaları gerekmektedir.

Online Pasaport Başvurusu yapıldıktan sonra 15 gün içerisinde başvuru yapılan Pasaport Şubesine evraklarınız ile birlikte başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde, Online Pasaport Başvurunuz iptal edilecek ve pasaport işlemleriniz tamamlanmayacaktır. Online Pasaprt Baivurusu yapıldıktan 1 iş günü sonrası, pasaport işlemleri için gerekli tahkikat tamalanacaktır. Bu yüzden Online Pasaport Başvurusunu yaptıktan 1 iş günü sonrası, pasaport işlemlerinizi başlatmak için başvuru yaptığınız Pasaport şubesine gidebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder